Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Een fiets op maat met de Bike Totaal bodyscanning

Wilt u ook comfortabel fietsen?

Ergonomie en fietsen

Een goede zitpositie op de fiets voorkomt rug- en gewrichtsklachten

Veel mensen met gewrichts- en rugproblemen bewegen te weinig. Fietsen is een zeer goede oplossing, maar dan moet de fiets wel goed afgesteld zijn. Een juiste houding kan de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verminderen.

Zitpositie en frame geometrie

Kijk bij aankoop van een fiets niet alleen naar de kleur, of de framemaat. Maar let vooral op de frame geometrie. Die is per model verschillend en heel belangrijk. De frame geometrie is namelijk van invloed op uw zitpositie (rechtop, iets voorovergebogen of zeer sportief).

Met het Bike Totaal bodyscanning systeem vindt u de fiets die het beste bij u past

Veel mensen vragen zich af welke maat fiets ze nodig hebben. De framemaat zegt echter niet alles. Ook  belangrijk is welk model fiets geschikt voor u is. En wat is uw beste zithouding, zodat u klachten aan schouders, polsen, rug, nek en knieën voorkomt? Daar hebben veel Bike Totaal winkels het perfecte meetsysteem voor. Bodyscanning is een innovatief meetsysteem dat in samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieuren en tweewielerspecialisten is ontwikkeld. Hiermee meet de Bike Totaal vakman u snel op, zonder dat u daarbij wordt aangeraakt

Bekijk hier een video over hoe het bodyscanning systeem precies werkt.

Wat wordt er precies opgemeten?

Met de bodyscanning wordt u opgemeten voor de juiste framemaat en afstelling van uw fiets..Vijf punten van uw lichaam worden gescand zonder dat u hierbij aangeraakt wordt:

 • lichaamslengte
 • schouderbreedte
 • schouderhoogte
 • bekkenkamhoogte
 • vuisthoogte

De Bike Totaal tweewielerspecialist vraagt u ook naar uw persoonlijke voorkeuren:

 • Waar gaat u de fiets voor gebruiken?
 • Aan welke eisen moet de fiets voldoen?

Deze afstanden worden door de bodyscanning berekend zodat de fiets op uw lichaam afgesteld wordt.

Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens. De Bike Totaal vakman adviseert u dan over het type fiets dat het meest geschikt voor u is. Afhankelijk van het type fiets berekent het meetsysteem de juiste stand  van:

 • het stuur
 • het zadel
 • de pedalen
 • de handvatten.

Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de juiste ergonomische instelling ; de hoogte van het zadel en het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur.

Met dit professionele advies wordt voor u de best passende fiets uitgezocht. Uw fiets wordt daarna op juiste zitpositie afgesteld, zodat u heerlijk kunt genieten van vele comfortabele kilometers fietsplezier!

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief

Bike Totaal Boode is beoordeeld met een 8.7 uit 10 op basis van 560 beoordelingen

Close Inloggen